Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Candice Cornelis stagiaire verpleegkunde in de wijk

"Ik word altijd behandeld als een volwaardige collega en niet gezien als stagiair."
Candice Cornelis stagiaire verpleegkunde in de wijk

Mijn verhaal

”Ik doe de deeltijdopleiding verpleegkunde, zit inmiddels in mijn derde jaar. De Hogeschool Utrecht heeft mij ingedeeld voor een stage in de Thuiszorg bij AxionContinu. En gelukkig is dit een hele leuke match. Wat mij aanspreekt is dat het team heel klein is en dat ik veel zelfstandigheid krijg in de wijkverpleging. De dynamieken zijn heel overzichtelijk bij het kleinschalige van thuis. Je hebt meer tijd voor je cliënten als je bij mensen thuiskomt. Ik werk nu voor het eerst extramuraal. Toen ik hier startte heb ik eerst een paar dagen meegelopen, maar inmiddels doe ik zelfstandig een route. Wel heb ik een achterwacht, dus binnen een paar minuten kan er iemand bij mij zijn. Na de route, rond een uur of 12:00u, kom je naar kantoor en ben je bezig met andere taken. Bijvoorbeeld de interdisciplinaire samenwerking met apotheek, huisarts, ergotherapeuten, casemanager dementie. Maar ook vergaderingen en overleggen spreek ik veel met mijn collega’s.

Een prettige werkomgeving vind ik erg belangrijk, dit maakt mijn werk erg leuk. Ik ervaar het werken bij AxionContinu als informeel professioneel. Er is een gezellige omgang met iedereen, maar tegelijk zijn de eisen wel hoog. Er is aandacht zowel vanuit de collega’s voor elkaar, als tijd en aandacht voor de cliënten. Ik word ook altijd behandeld als een volwaardige collega en niet gezien als stagiair. Daarnaast motiveert het mij om de uitdaging te vinden in mijn werk. Dit zoek ik zowel inhoudelijk, bijvoorbeeld welke interventies je kunt toepassen als verpleegkundige. Maar ook is het een uitdaging hoe je procesmatig je werk zo efficiënt mogelijk kan doen, maar met oog voor de persoon.

Mijn doel voor de toekomst: als ik kan zou ik wel willen blijven, maar ik moet nog wel een jaar studeren. Ik vind wijkverpleging erg leuk, maar ik zie wel waar ik over een aantal jaar sta. Wel vind ik dit mijn beste stage-ervaring tot nu toe is, het werk én het team is heel leuk!”

Ook werken in de wijk?

Vacatures

Zoeken
Soort baan
-- Selecteer item --
Opleidingsniveau
-- Selecteer item --
Plaats
-- Selecteer item --
Type zorg
Langer thuis, Wijkverpleging, Palliatieve zorg