Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werken in de wijk

Steeds meer ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving, zodat zij zoveel mogelijk regie over hun leven kunnen houden. Daarnaast zijn er ook mensen die tijdelijk zorg thuis nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld opknappen van een operatie. In de wijk kom je dicht bij de cliënt, je bent te gast. Dat geeft een persoonlijke sfeer. Je ziet meer van wie een mens is en de gewoonten. Dat maakt het werk persoonlijk en zorgt dat je een goede aansluiting kunt bieden als het gaat om persoonlijke aandacht. Goede zorg thuis is dus ontzettend waardevol, onmisbaar én de zorg van de toekomst.

Het verhaal van Jacqueline, verzorgende in de wijk bij AxionContinu.

De divisie Thuis van AxionContinu bestaat uit:

Langer Thuis

Langer Thuis is het verpleeghuis achter de voordeur. Hier bieden we niet alleen zorg, maar ook welzijn aan voor cliënten thuis. Wij helpen hen om hun leven te blijven leven op de manier die bij hen past, naast goede zorg, kan een fijne wandeling maken of samen iets praktisch regelen daar bijvoorbeeld onderdeel van zijn. Collega’s werken hier graag omdat zij echt kunnen werken vanuit hun zorghart: Als je bij iemand thuis bent, kun je je echt op die cliënt focussen. Er is veel ruimte om iets extra’s te doen voor de cliënten en zij zien steeds vaste, vertrouwde gezichten.

De doelgroep? Cliënten met een Wlz-indicatie. Dit zijn veelal cliënten die beginnend dementerend zijn, maar graag thuis willen blijven wonen. Door onze zorg en begeleiding voorkomen we dat zij in een isolement raken uit angst dat er iets misgaat. De teams bestaan uit woonondersteuners, helpenden plus, verzorgenden en innovatie en regie verpleegkundigen die heel nauw met elkaar samenwerken.

Wijkverpleging (thuiszorg)

De wijkverpleging is verdeeld over de verschillende wijken in Utrecht. Eén wijkteam bestaat uit 10 tot 20 medewerkers. Collega’s werken hier graag, omdat er veel afwisseling is: achter elke deur zit een ander gezicht, een andere situatie én een ander verhaal. Ook geeft het een stuk vrijheid om zelfstandig op pad te gaan en invloed te hebben hoe je de tijd die je hebt waardevol indeelt. Onder de doelgroep vallen onder andere ouderen die lichamelijke klachten hebben of mensen die moeten herstellen van een operatie. Door de diversiteit van de doelgroep én de zorgvragen kun je hier veel leren. Dat maakt dat het werk afwisselend is en uitdagend. Expert worden in je vakgebied? AxionContinu investeert graag in jouw scholing!

Eerstelijns expertisecentrum en mobiel geriatrisch team

Ons eerstelijns expertise centrum bestaat uit diverse mobiele teams. Deze bestaat uit collega’s op het vlak van ergo, wond, palliatief en geriatrische zorg. Na verwijzing door de huisarts of de wijkverpleegkundige teams zetten deze collega’s zorg in de wijk. De specifiek mobiel geriatrische teams bestaan uit artsen, specialisten oudergeneeskunde, gz-psychologen en casemanagers. Zij bieden diagnostiek, advies en begeleiding aan thuiswonende ouderen en mantelzorgers. Deze twee teams werken nauw met elkaar en de andere wijkteams samen.

Academisch Hospice Demeter

Academisch Hospice Demeter is een kleinschalige, inspirerende werkomgeving, waar we palliatieve zorg bieden. Als afdeling werken we allemaal aan hetzelfde doel: de allerbeste zorg verlenen aan kwetsbare mensen in de laatste fase van hun leven. Het team bestaat uit artsen, verpleegkundigen (met specifieke kennis van palliatieve zorg), enkele verzorgenden en daarnaast zijn er ook veel vrijwilligers betrokken. Als je in het hospice werkt, werk je dus in een deskundig en bevlogen team in een heel bijzondere setting. Collega’s denken graag met elkaar mee en delen graag kennis binnen en buiten de organisatie, om zo de palliatieve zorg nog verder te verbeteren.

Dagactiviteitencentra

Wij hebben verschillende dagactiviteiten centra in Utrecht, Lopik en IJsselstein. Hier komen thuiswonende cliënten één of meerdere dagen per week naar toe. Het is een fijne en vertrouwde plek in de wijk waar deelnemers, veelal met dementie of andere cognitieproblemen, een betekenisvolle en prettige dag hebben. Onze welzijnsmedewerkers zorgen voor een fijne dagbesteding en organiseren groepsactiviteiten die bezoekers geactiveerd houden.

Wlz-huishouding

Onze teams voor de huishoudelijke hulp thuis bestaan uit zeer gedreven collega's, die er plezier in hebben om goed schoon te maken, maar ook aandacht te hebben voor de cliënt. Wij richten ons op cliënten met een WLZ-indicatie. Dit betekent dat zij recht hebben op intensieve zorg en dat het voor hen lastig is om de huishouding zelf te blijven doen. Deze cliënten maken we graag blij met een schone en frisse woning!

Werken bij Hof van Leeuwesteyn

Vanaf begin volgend jaar leveren onze Langer Thuis teams zorg aan ouderen met zorgbehoefte die wonen in een nieuw woonconcept: Hof van Leeuwesteyn in Leidscherijn. Hier genieten deze ouderen van zelfstandig wonen, te midden van andere ouderen en gezinnen. Samen delen ze gemeenschappelijke ruimtes en zorgen ze voor elkaar. Daarnaast zijn onze collega’s van Langer Thuis een rots in de branding; zij bieden zorg op maat. Van wassen en aankleden, tot verpleegtechnische handelingen of gewoon even een wandeling of een gesprek. Wij geloven dat dit een ontzettend mooie manier van wonen én de zorg van de toekomst is.

Bouw jij mee aan ons team?

Ons DNA

In onze hechte en professionele teams zetten collega’s zich in om de juiste zorg te leveren in de wijk én voor elkaar. Goede communicatie is daarbij erg belangrijk. Ook als je werkt in een rol waar je zelfstandig op pad gaat, is er altijd een collega die je kunt bereiken voor overleg. We gaan voor plezier hebben in je werk, gezonde bedrijfsvoering en een open cultuur waarbij iedereen zijn mening durft te uiten.

Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen we je graag in. Zo schenken we aandacht aan een goede werk-privébalans door het bieden van de mogelijkheid om parttime of fulltime te werken. De leidinggevenden stellen zich flexibel op en denken met jou mee over roosterwensen. Ook werk je in de wijk geen nachtdiensten.

Vacatures in de wijk

Hou je van zelfstandig werken en vrijheid in je werk? Vind je het belangrijk dat cliënten die zorg nodig hebben op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen? Dan past werken in de wijk goed bij jou. Doordat we teams hebben in Utrecht kun jij als helpende(plus), verzorgende of verpleegkundige altijd dichtbij huis aan de slag.

Wil je een kijkje achter de schermen nemen om te ervaren wat het werk precies betekent en hoe de werksfeer is? Dan kun je dat bij je sollicitatie aangeven.

Direct naar vacatures in de wijk