Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Veelgestelde vragen

Vacatures en solliciteren

Ik heb een vacature van AxionContinu op een andere vacaturesite gezien. Kan ik hier nog op solliciteren?

Kijk hier of de vacature nog online staat. Is deze hier niet meer te vinden, dan is de vacature gesloten en kun je er niet meer op solliciteren.

Wat betekent: werktijden in overleg?

De dagen en de tijden waarop je gaat werken, worden besproken tijdens het sollicitatiegesprek.

Ik heb nog geen reactie gehad op mijn sollicitatie. Wat kan ik doen?

Binnen drie werkdagen ontvang je van ons een bevestiging van je sollicitatie. Hierin staat ook hoe de procedure verder verloopt. Heb je niets ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Is er een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer?

Per 1 juli 2022 passen wij de reiskostenregeling toe uit de cao vvt 2022-2023.

Wat betekent dit voor jou:

- Je woont binnen 9 kilometer van je werk. Je krijgt nu ook een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Dat is nieuw. Voorheen schreef de cao een eigen bijdrage voor waardoor je bij een enkele reisafstand woon-werk van minder dan 9 kilometer geen vergoeding kreeg.

- Je reist met je eigen auto rechtstreeks naar een cliënt. Je krijgt een vergoeding van 28 cent per kilometer, ook over de eerste 10 kilometer.

- Je maakt een incidentele dienstreis. Je krijgt 28 cent per kilometer.

ZZP’en bij AxionContinu

Kan ik mij als ZZP’er ook aansluiten bij de flexpool en wat zijn de tarieven?

Nee, je kunt je niet als ZZP’er bij ons aansluiten. Je kunt wel bij ons in dienst treden op basis van een 0 uren contract in onze flexpool. Zo heb je zowel de vrijheid van een ZZP’er, je kiest tenslotte zelf je diensten, maar ook de zekerheid van een vast dienstverband. Kom meer te weten over onze flexpool.

HR adviseur Sabina van Heeswijk 3

Zo belonen we jou

Jij maakt als medewerker van AxionContinu het verschil in het leven van kwetsbare mensen op het gebied van zorg en welzijn, en daar zijn we enorm dankbaar voor. We waarderen jouw inzet en toewijding, en we willen dit graag teruggeven in de vorm van goede arbeidsvoorwaarden. Naast de afspraken die zijn vastgelegd in onze cao, zijn er nog andere voordelen. Lees hier, welke dat zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Opleiding en stage

Kan ik bij jullie stage lopen?

Ja, wij bieden zorgstages, oriënterende/snuffelstages, beroepsbegeleidende stages en projectstages. Ons opleidingscentrum werkt rechtstreeks samen met opleidingen om zorg & welzijn-stageplekken beschikbaar te stellen. Wil je de mogelijkheden ontdekken? Neem dan contact op met het stagebureau van jouw opleiding.

Ben je geïnteresseerd in andere soorten stages? Vul dan hier het contactformulier in en laat ons weten waar jouw interesses liggen!

Zijn de stageplekken gemakkelijk te bereiken?

Al onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, en je kunt ook op eigen terrein parkeren. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw stage bij AxionContinu een geweldige en gemakkelijke ervaring wordt.

Kan ik bij jullie een zorgopleiding volgen?

Solliciteren is mogelijk voor leerling verzorgende IG (met of zonder ervaring in de zorg) of voor leerling verpleegkundige (voor gediplomeerd Verzorgenden).

Kan ik ter oriëntatie op de ouderenzorg een dag meelopen voordat ik besluit de opleiding te doen?

Ja, wij organiseren regelmatig een open dag met een rondleiding. Een dag meelopen maken wij graag mogelijk als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit is mogelijk na een positief gesprek op ons Opleidingscentrum.

Is het mogelijk om meerdere uren te werken in een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg)?

Ja, dit is mogelijk.

Kun je vervroegd beginnen met een BBL-traject?

Het is mogelijk om vervroegd te beginnen. Dit gaat in overleg met de opleidingscoördinator.

Kan ik het BBL-traject ook versneld afronden?

Het is mogelijk om het traject sneller af te ronden. Dit hangt af van je eigen vaardigheden en motivatie.

Er staat een vacature voor een BBL-traject online. Zijn er nog plekken?

Als een vacature nog online staat, zijn er altijd nog plekken.

Kan ik bij jullie ook een BBL-opleiding voor helpende (plus) of hbo-verpleegkunde duaal volgen?

Deze werken- en leertrajecten bieden wij uitsluitend aan voor medewerkers die al bij AxionContinu werken en graag intern willen doorgroeien. Heb je hier interesse in, solliciteer dan op één van onze vacatures.

Ik volg al een zorgopleiding, nemen jullie de opleidingskosten over of kan ik de opleiding bij jullie voortzetten?

Graag gaan we hierover met jou in gesprek en bekijken de mogelijkheden. Geef bij je sollicitatie op de vacature jouw wensen door.