Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Cher Alkantara leerling verzorgende IG

"Werken in de wijk past mij als een lievelingsjas."
Cher Alkantara zij instromer verzorgende IG 2

Mijn verhaal

”Vijf jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd. Daarvoor woonde en werkte ik in Suriname. Daar heb ik de opleiding bejaardenverzorger gevolgd. Daarna heb ik verschillende dingen gedaan, waaronder gewerkt bij het ministerie van Arbeid. Eenmaal in Nederland bleek mijn behaalde diploma niet geldig, dus ben ik gestart met de opleiding tot helpende plus. Toen ik daarmee klaar was ben ik gaan nadenken hoe ik mij verder kon ontwikkelen in het zorgvak. Werk dichtbij huis leek me ook heel fijn. Bij AxionContinu waren ze op dat moment op zoek naar collega’s ter versterking van de wijkteams. Dit was voor mij ideaal! Al mijn cliënten wonen op slechts vijf minuten fietsen. De wens om mijn kennis uit te breiden is ook in vervulling gegaan. Via het Opleidingscentrum van AxionContinu ben ik de opleiding verzorgende IG gaan volgen.

Werken in de wijk past mij als een lievelingsjas. De verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid in mijn werk is goed in balans. Ook houd ik genoeg tijd over voor een gezellig praatje met mijn collega’s en cliënten. Ik word altijd zo ingepland dat ik voldoende tijd heb voor de zorghandelingen, maar ook om gewoon even gezellig bij te praten. Daarnaast krijg ik extra tijd voor mijn opdrachten, deze worden aan het einde van de dag afgetekend door mijn werkbegeleider.

Het is werk waarbij je onderdeel bent van een team, maar ook op je eigen kennis en vaardigheden moet bouwen. Die zelfstandigheid, vind ik prettig. Als collega voel ik me gezien en gehoord. Zo had ik bijvoorbeeld een keer iets op mijn hart, maar mijn manager was met vakantie. Kort daarna kwam ze hier bij me op terug. Oók kan ik voor van alles en nog wat terecht bij mijn teamgenoten. Mede dankzij de opleiding tot VIG heb ik echt het gevoel dat ik ben gegroeid als professional. Zo leer ik onder andere meer over de achtergrond van de cliënten. Het is hier een fijne club met een diversiteit aan medewerkers: mensen met verschillende achtergronden en leeftijden zorgen voor een culturele en etnische mix op de werkvloer. Aan het begin van mijn werkdag denk ik aan de cliënten die ik ga zien, dan heb ik echt zin om aan de slag te gaan. Ja, ik heb het hier echt goed naar mijn zin!

Mijn doel voor de toekomst is wondverpleegkunde worden. Wondverzorging lijkt me erg leuk en interessant. Aan iemand die twijfels heeft over het werken in de wijk: kom gewoon eens kijken. We leiden je graag rond!”

Ook werken in de wijk?

Vacatures

Zoeken
Soort baan
-- Selecteer item --
Opleidingsniveau
-- Selecteer item --
Plaats
-- Selecteer item --
Type zorg
Langer thuis, Wijkverpleging, Palliatieve zorg