Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Petra de Kruijff - Brouwer | Verzorgende IG

"Mijn cliënten ken ik als mijn broekzak, en als verzorgende IG, heb ik hun behoeftes het beste in beeld."
Axion Continu Petra web image

Mijn verhaal

“In ons werk leggen we steeds meer het accent op welzijn. Dus niet kijken naar ziekte en zwakte, maar juist naar gezondheid en gedrag. Natuurlijk is het medische ook belangrijk, want dat draagt ook bij aan iemands welzijn. Maar het is belangrijker hoe iemand in zijn vel zit. Als verzorgende moet je kunnen ‘lezen’ wat iemand echt nodig heeft aan zorg.

Ik ben de eerste verantwoordelijke verzorgende bij de Voorveldse Hof, een kleinschalig psycho-geriatrisch verpleeghuis. Geen dag is hetzelfde en het is zeker nooit saai. Flexibel zijn is belangrijk en eigenlijk moet je overal handen en voeten hebben. Wij, de verzorgenden, zijn echt de spil in het zorgproces.

Ik probeer kleur te geven aan iemand zijn dag. Hoe ik dat doe? Gewoon, door er te zijn. Daar word ik blij van. Wat heel leuk is, ik lach veel met de cliënten. Naast een grapje en een grolletje, hebben we natuurlijk ook te maken met verdriet en met pijn. Niet alleen met cliënten, maar ook met familie. Je moet in mijn werk snel kunnen schakelen van een verdrietige situatie naar een vrolijke.

Mijn cliënten ken ik als mijn broekzak en wij - als verzorgenden - hebben hun behoeftes het beste in beeld.”

Ook werken in een woonzorgcentrum?

Vacatures

Zoeken
Soort baan
-- Selecteer item --
Opleidingsniveau
-- Selecteer item --
Plaats
-- Selecteer item --
Type zorg
-- Selecteer item --