Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Tessa van der Aa verzorgende IG

"Het leren in je vak en blijven ontwikkelen, is heel belangrijk. Dan kun je de juiste kwaliteit van zorg blijven leveren."
BBL Leerling Zij instroom Tessa

Mijn verhaal

”Zij-instromer Tessa van der Aa werkt in ’t Huis aan de Vecht en haalde in april haar diploma voor Verzorgende IG. Ze volgde eerder opleiding fysiotherapie. Deze maakte zij door omstandigheden niet af en werkte daarna jarenlang in de horeca.

Het zit in mij om het mensen naar de zin te maken. Ik kan goed met ouderen omgaan en wilde daar iets mee gaan doen. Familieleden werken ook in de zorg en hun verhalen zijn aanstekelijk.

Ik ben iemand van de praktijk, een doener. Je gaat een dag in de week naar school, het vak leer je in de praktijk in de locatie waar je werkt. De zij-instroomopleiding van 18 maanden is een verkort traject en dat is best intensief. Ik ben op de afdeling heel goed opgevangen. Ze kijken wie je bent als persoon en wat je nodig hebt aan begeleiding. Ik ben trots op de keuze die ik heb gemaakt. Ik ben gelukkig en zit lekker in mijn vel. Elke dag ga ik met plezier naar het werk. Je maakt van er alles mee. Bewoners komen naar je toe als ze iets willen delen. Verdrietige dingen en ook veel leuke momenten. Je kunt echt iets voor iemand betekenen in de laatste fase van zijn of haar leven.”

Aanbod opleidingen

Vacatures

Zoeken
Soort baan
Werken en leren
Opleidingsniveau
-- Selecteer item --
Plaats
-- Selecteer item --
Type zorg
-- Selecteer item --